Bordercollie tyttö Taikan taival kohti Agilityn kuninkuusluokkaa alkoi 13.12.2009. Eli tuolla päivämäärällä Taika muutti meille ja aloitimme ensimmäisen projektimme  agility-koiran muovaamiseksi. Kisavalmiiksi raakileeksi tuo vauhdikas koipeliini valmistui noin 16:ta kuukaudessa, siihen mahtuu jokunen treeni, eikä niistä sitten sen tarkemmin ...

Ensi esiintyminen Agi-kisoissa oli suunniteltu Orimattilaan 3.5. Isännällä oli kunnia aloittaa Taikan kisaura kahdella Muotkan mukavan haastavalla radalla.

Enpä muista milloin olisi jännittänyt yhtä paljon. Taikasta ei ollut mitään kokemusta kisatilanteessa, joten ei voinut kuin arvailla mitä tuo kiihkeä Agility-fanaatikko keksii tehdä lähtöhypyn takana. Turhaan jännitin, lähdöt onnistuivat ”melko” hienosti ja kontaktit sujuivat radalla todella mallikkaasti. Ainoa robleema oli Muotkan suunnittelema esteiden suoritusjärjestys, se ei miellyttänyt Taikaa kaikilta osin eli Hyl / Hyl .

 

Revanssi Muotkan radoille olikin sitten jo Ojangossa 6.5. Siellä luotsina oli vuorostaan emäntä Johanna. Jotain jännitettävää oli ilmeisesti jäänyt vielä emännällekin, vaikkei se suorituksessa juuri näkynyt.

Tytöt ottivat komeasti 0-voiton kummaltakin radalta. Koiruus pysyi hyvin lähdössä ja kontaktitkin maltettiin tehdä huolella ja hartaasti. Hienoja ratoja joissa Taikan eteneminen ja estehakuisuus pääsivät oikeuksiinsa.

 

Sitten olikin vuorossa paluu todellisuuteen, ei ne ykköstenkään radat nykyisin ole aivan helppoja, varsinkaan nopean ja estehakuisen ( lue putkihakuisen... ) koiran kanssa, eli joitakin hyllyjä kummankin ohjaajan toimesta.

Santalahden suhinoissa 22.5. emäntä sitten selätti pahamaineisen kotikisojen mörön, ja ohjasti Taikan hienoon 0-voittoon, joten siirto 2-luokkaan.

                    Kuva Santalahden Suhinoista  la 21.5.

     

           Kuva: Jaana Siltanen

      Kuva Santalahden Suhinat  su 22.5.

     

        Kuva: Tommi Mikkonen

 

2-luokan kiemurat aloiteltiin sitten Purinalla 28.5 Stadi Gamesissa, ohjaajana isäntä. Hyppäri oli vähintäänkin haastava tuotos joltakin ulkomaan tuomarilta, siitä sellainen ihan komia hylky. Agi-radalla oli vihdoin isännän vuoro onnistua, siitä otettiin nolla ja toinen sija. Tämä tuli vähintäänkin tarpeeseen, alkoi jo usko loppua...

 

Ojangossa 3.6. oli tarjolla kolme rataa, joista kaksi varattuna emännälle ja yksi isännälle. Moinen järjestely saattaa kuulostaa erikoiselta, mutta tuo likka vähät välittää kumpi sitä kuskaa radalla, pääasia että pääsee liitämään ... Johannalla kävi sitten huonompi flaksi ratojen kanssa, sattui Taikalle vaikeita kohtia joista sitten muutama riman tiputus ja toiselta radalta hylly.

Isännälle sattui sitten Kokkosen rata, joka oli ihan mukava ja etenevä. Siitä sitten napattiin 0-voitto.

 

Kouvola 12.6. kolme rataa kakkosille ja lämpöä sopivasti. Emäntä aloitti hyllyttämällä hyppärin, ne on vaan tuon kanssa vähän haastavia... Agility-radalla sitten hienosti homma kotiin, komia 0-rata jolla toinen sija ja siitähän sai sitten siirron KOLMOSIIN ! Jes, se otti reilun kuukauden ja 18 rataa. LOISTAVA IPANA !

             

 

Tavoitteenahan Taikan kanssa oli kesän 2011 kuluessa tehdä hienoja ratoja ja opiskella nopean koiran ohjaamista sekä tietysti siinä sivussa nousta kolmosiin. Eletään kesäkuuta ja ollaan saatu joitakin hienoja ratoja tehtyä sekä päästy Agilityn kuninkuusluokkaan. Enää siis jäljellä tavoitteista työläin, haastavin ja vaikein... oppia ohjaamaan nopeaa koiraa siten, että siitä tulisi vieläkin nopeampi..  matka jatkuu... paljon haasteita edessä