Viikonloppuna meillä oli koulutusta tarjolla, seuramme leiri oli Pöksänlahdessa ja kouluttajaksi oli tulossa Niina Manner. Koska Taika on juoksuillaan  viivyimme leirikeskuksessa vain oman koulutuksen ajan.

Lauantai 4.9.   Eka rata oli pitkä ja en tutustunut siihen kuin  kahdenkymmenen esteen tienoille , rata oli  (muistaakseni) 34 estettä. Aluksia käytin aikaa siihen, että Niina kertoi ajatuksia kuin korjata Wilman kontaktit takaisin pysäytyskontakteihin ( Wilmahan on alunperin tehnyt pysäytyskontaktit). Viime talvi +kevät meni Wilmalla kontaktit upeasti vain pari virhettä koko aikana ja nyt kesällä se on alkanut kisoissa niitä roiskia (kotipihalla tekee edelleen loistavasti). Olen siis päättänyt,että yritän korjata ne !! Muutamia hyviä neuvoja saatiin ja niillä aletaan asiaa työstämään.

Itse rataa sitten tehtiin tai yritettiin tehdä alkua. Alun viisi ekaa estettä ohjauskuvioineen sujui meiltä ihan jees ( mm. pakkovalssi, backlap), mutta sen jälkeen ei sitten mikään tainnut sujuakaan koko viikonloppuna  . Sylivekki  ja siihen perään jaakotus vaikeista tulokulmista tehtynä ei meinannut millään onnistua ja siihen jauhamiseen alkoi Wilmakin kyllästyä . Ja koska tilanne pääsi siihen  ei Wilma irronnut edes suht lähellä olevalle aidalle (itsen piti siinä kohtaa lähteä toiseen suuntaan) , siihen kouluttaja tuumasi,että : " miksi en käskytä koiraa hypyillä?" No,siksi ,koska koira tekee ne ilmankin (ja pitää tehdä). Mä en itse tunne tarpeelliseksi hokea radalla kokoajan hyppy-hyppy-hyppy.Haluan käyttää ääntä vaikeissa kohdissa ,joten toivon,että koira kuuntelee paremmin,kun kokoajan ei tule suusta" käskytys-saastetta". Tsemppi sanoja yritän kyllä käyttää (kisoissa kyllä en jännityksillä muista niitäkään). Toki käskytän koiraa mm. putkiin, kontakteille,kepeille eli ei mun ohjaus ole äänetöntä (tosin olen nähnyt kisoissa  tänä kesänä jokusen äänettömän ohjauksekin toimivan loistavasti). Moneen kohtaan kouluttaja sanoi käytettävän kahden käden ohjausta,sekin oli uus juttu meille.  Eli se treeni jäi meillä ihan alkutekijöihin.

Lähdettiin kotiin heti, koska kotona Taika saa olla vapaana (leirillä T:n olis pitänyt kyhjöttää häkissä autossa)  eikä Usva ole yhtään häiriintynyt T:n juoksuista. Toki ne erotetaan eri puolille taloa, kun  ihmiset lähtevät pois kotoa.

Sunnuntai 5.9.   Toisena päivänä sitten lyhyempi rata  "vain" 24 estettä (muistaakseni). Puhuin jo ennen rataantutustumista kouluttajan kanssa, että tehdään muutama kohta, jossa opetellaan tekniikoita.  Mutta eihän siitä tullut mitään. Tarkoituksena oli treenata wiskileikkausta, poispäinkäännöstä (tosi vaikeesta tulokulmasta , ansaeste koiran nenän edessä), saksalaista ja sitä sylkkää.

Mä tiedän miten sylkkä kuuluisi tehdä (Jaakkohan sanoi silloin kevään koulutuksessa,että W tekee sylkät ihan ominpäin eikä pysy kädessä niin kauan kuin kuuluis), mutta en ole jaksanut sitä teenata (tai olen vältellyt sylkän treenaamista) ja sylkäthän ei siis onnistuneet. Sylkkiä sitten hiulattiiin liian kauan ja saatiin Wilma hiippailemaan . Saksalaisen ohjaukseen sain hieman tuntumaa,mutta yhtään täydellisesti oikea aikaista saksalaista en saanut aikaiseksi.

Viikonlopun jälkeen aika avuton olo !! Paljon treenattavaa ! Kouluttaja oli  mukava, aika rauhallinen eikä kovinkaan tsemppaava.  Tai ehkä me oltiin vaan niin toivottomia . Nyt vaan treeniä.