Tänään meillä oli koirahierontakurssi Helsingissä. Koulutus oli  2 tuntia teoriaa + 2,5 tuntia hierontaharjoitusta. Kaikki koirat lähtivät mukaan reissuun, koska yksinkään niitä ei voi jättää  yhdeksäksi tunniksi. Teoriaosuudessa oli todella mielenkiintoista asiaa, olisin kuunnellut enemmänkin aiheesta. Sitten oli tauko  ja koirat pääsivät pienelle lenkille. Tauon jälkeen alkoi hierontaharjoittelu omien koirien kanssa. Usva oli hierontaoppilaana, mutta jostain syystä se ei osannut rauhoittua hierottavaksi. Oli vähän levoton, vaihteli kokoajan asentoa ja oli aika jäykkänä  sekä haukkotteli yhtenään... joten tunnin jälkeen veimme Usvan autoon ja otimme Taikan tilalle.Taikalle käytin vain sivelyjä  ja Taika pääsääntöisesti istui. Mutta  tilanne oli taas tosi hyödyllinen pennulle. Jotenkin jäin kaipaamaan ihan" kädestä pitäen" neuvoja- siis,että kouluttaja olisi tullut neuvomaan & katsomaan kuinka teen opetetut hierontaotteet omalle koiralle. Mut kovasti,kovasti täytyy asiaan paneutua,jotta hieromaan oppii .

 

Kotiin lähdimme ajelemaan kolmen aikaan ja ajelimme suoraan hallille ,koska siellä on  sunnuntai iltapäivisin vapaa-harkkavuoro. Taika pääsi ensimmäisenä tekemään juttuja. Aloitettiin eteenmenoilla ( 3 aitaa), senhän Taika osaa--irtoaa,vaikka emäntä pysyy paikallaan. Käytettiin palkkana lelua, joka vietiin yhdessä Taikan kanssa  este jonon taakse.

Seuraavaksi teimme putkea, aluksi helppoa suoraa ja sitten vähän mutkallaan olevaa. Lopuksi kokeilin kauempaa lähetystä (eikä viety palkkaa putken päähän vaan se oli kädessä), loistavasti irtosi putkeen ja palkkasin lelua heittämällä.

Sitten oli vielä kontaktien vuoro, eli "kontaktilankulla" treenailtiin  , Taika tarjoaa jo hienosti oikeaa matalaa asentoa lankun päässä (kontaktilätkä on maassa ) sekä poistuu lankulta vasta luvalla. Hieno likka

 

Nyt on taas  yksi touhukas viikonloppu melkein takana... ihmiset rentoutuvat saunomalla. Koirat saavat rauhoittua puruluitten  nakerteluun iltaruuan jälkeen.... 

 

Ensi viikolla sitten aloitan hieronta harjoittelun , Wilma taitaa olla eka "koekaniini" ,koska se tykkää (sekä rentoutuu ) kun sitä olen joskus vähän hieronut.